Anneke Linssen behaalt “ZILVEREN PRIJS” – Haar verslag !

Anneke Linssen heeft met haar boek “Attila” de “ZILVEREN PRIJS” prijs gewonnen in Oxford.  Haar verslag :

Attila. band met opliggende touwen. Oasis, Karung, draad (2)

Designer Bookbinders i.s.m. de Bodleian Libraries in Oxford organiseerde de derde internationale boekbindtentoonstelling. De prijswinnaars werden bekendgemaakt op maandag 17 juli in de Bodleian Library in Oxford.
Het thema van de boekbindwedstrijd was “Herioc Works”. Dat laat veel vrijheid voor interpretatie, maar de meest gekozen helden kwamen uit de Griekse oudheid.
Mijn boekblok was Atilla, een lyrisch gedicht van Mathias Kemp dat gedrukt werd door meesterdrukker Wim Veltman in Maastricht in 1962.
In deze tentoonstelling was de kwaliteit van de banden erg hoog. Ik kan me voorstellen dat er veel binders waren die terecht dachten de eerste prijs te kunnen winnen. Zoals steeds met een jury weet je nooit van te voren hoe hun smaak is en waar ze nadruk op leggen bij de beoordeling.
Het boek dat de 1ste prijs won, was een papieren band van Andrea Odametey. Het was een boek met een mooie verfijnde uitstraling dat technisch zeer knap en deskundig was uitgevoerd.
Door een jury werd er uit de 184 inzendingen 74 boeken geselecteerd als winnaars en verdere deelnemers aan de tentoonstellingen. Na Oxford vinden deze nog plaats in Birmingham, Londen en Boston USA.
Bijgaande een foto van mijn inzending die één van de zilveren prijzen won.
Anneke Linssen.

Attila, band met opliggende touwen, bekleed  met Oasis leder en Karung, versierd met een draad.